Kdo? Co? Portless? Novou ikonou Jamrocku 2013 nebo i celé hudební scény?

Kdo? Co? Portless? Novou ikonou Jamrocku 2013 nebo i celé hudební scény?

Nevíte, či Vás klame sluch? Ten hlas, ten styl, tak povědomé a přece trochu jiné. I to přivezou "noví" Portless na podium dalšího ročníku hudebního festivalu Jamrock.

Portless je jedním z důkazů, že svět neskončil a pokračuje i po 21. prosinci. Vždyť teprve 3 měsíce kapela okupuje naši scénu a už sbírá stovky fanoušků a nechybí v televizních show a velkých hudebních večírcích. A v čemže se Vám kapela zdá tolik povědomá?

Ten hlas...
... ano právě ten charakteristický hlas známe z radií už roky. Jeho majitel - Kryštof Michal - založil v roce 1992 kapelu Support Lesbiens, které vykoukla na prkna znamenající svět snad desítkou hitparádových hitů všech tuzemských pop-rockových radií. Takže poté, co Support Lesbiens oslavili svých kulatých 20 let v divadle Kalich, zřejmě Kryštof pojal přesvědčení, že jedna kapela nestačí.

Ten styl...
...stylová stránka je nejen vizáž, ale též prestiž, jíž nás poutá zejména kytarista kapely René Rypar. Patří mezi přední české kytaristy a je jedním z mála, jehož si vybral jako svou tvář jeden z nejslavnějších světových výrobců kytarových zesilovačů Blackstar.

Třetím článkem kapely je opět kousek kapely Support Lesbiens. Konkrétně baskytarista Jan Daliba, jež se k SL připojil v roce 2002 jako náhradník a od roku 2004 je stálým aktivním členem kapely.

Aktuálně se kapela věnuje nové tvorbě a čeká ji raketový start v podobě natáčení desky v Los Angeles - kde se objeví i ve studiu NRG (Linkin Park) kde se produkce prvních singlů PORTLESS ujme Florian Ammon (Rammstein, Mariah Carrey, U2…)... není to začátek jako ze říše snů? To všechno můžete posoudit sami nejlépe na živém koncertu u příležitosti návštěvy festivalu Jamrock 2013!

Další články z této kategorie: