Airfare křtili v Brně

Airfare křtili v Brně

Kapela Airfare vydala po celkem slušné odmlce nové CD YOUNGBLOOD a jeho křest proběhl jak v Praze , tak následně 10.11. v brněnském klubu Fléda.

Na návštěvníky křestu čekal hned u vstupu milý dárek v podobě nového CD kapely.

Těžko říct, jestli se dostalo na všechny, protože návštěvnost byla velmi slušná už od samého začátku, kdy zahrál revival kapely The Strokes- kluci z New York City Cops. Bylo vidět, že si atmosféru užívají nejen oni , ale i lidi pod podiem, kterých stále přibývalo.

Jako druzí zahráli brněnští Professor Leopard, kteří představili i nějaké nové věci z jejich připravovaného EPčka.

Po nich už přišla dlouho očekávaná chvíle a za asistence tisíce blikajících efektů vlítli na pódium Airfare. Že jejich show bude stát za to, o tom nepochyboval nikdo. Že to bude až takováhle pecka, to už ne každý tušil. Fanoušci pod pódiem skákali, mačkali se, zpívali...

Airfare zahráli jak staré písničky, jako třeba Life is easy,( při kterém bylo téměř nemožné udělat jakýkoliv jiný pohyb, než jaký dělali lidi kolem vás:-) tak věci z nového alba, které jen tak mimochodem stojí za ten čas, co mu kapela věnovala.

Po několika odehraných skladbách už přišel vrchol večera. Křest samotného CD, kterého se ujal David Koller.  šampaňské stříkalo všude kolem a lidi se mínili pozabíjet, aby chytli jedno ze vhozených CD. Po tomhle aktu atmosféra ještě nabrala na obrátkách a fanoušci, respktive v tomto případě fanynka, se nebála a skočila do davu lidí.

 

A jak prohlásil zpěvák kapely Thomas: " Tak tohle je rock´n ´roll!!! " Za několik málo okamžiků už se po rukách fanoušků posouval on.

Jako přídavek si kluci neodpustili jejich první a největší hit Sorry, baby, kdy jim na bicí zahrál sám kmotr desky, který si po celou dobu tenhle song notoval.

Na závěr můžu říct snad jen, že přeji s deskou hodně úspěchů a vy, co jste v brněnském klubu Fléda, z nějakých nepochopitelných důvodů snad nebyli, mrkněte na fotky a videa, které najdete na Faceboku Brněnského hudebního portálu, což je tady: 

http://www.facebook.com/brnenskyhp

A vy co jste tam byli, si to můžete alespoň připomenout :-)