Segment v bouři nebo ticho po boji?

Segment v bouři nebo ticho po boji?
Nejdřív Skutečná liga, potom Československo má talent. Co bude další a kam může ještě kapela Segment vystoupat? Na to a snůšku dalších otázek jsme se zeptali jedné z nejoriginálnějších a v poslední době nejsledovanějších českých kapel.

Jste parta mladých a perspektivních muzikantů. Proč jste si zvolili tak „mystický“ název – Segment?

 Ahoj. Nevím teda proč mystický, každopádně to byl jeden z prvních nápadů na papíře někdy ještě na základní škole asi v 8 třídě. Mám dojem, že ho vymyslel Hanzův Táta.

 

Určitě máte jako kapela nějaký vzor. Kdo to je a už jste byli na jeho/jejich koncertě?

 Tak jednotný vzor určitě nemáme. Každý má různý styl a taky různá období, kdy posloucháme něco uplně odlišného. V poslední době jsme byli na Metallice, ke které se hlásím já, jako k největšímu vzoru (James Moody), ale je tam spousta dalších od CCR, The Kings, přes Queen až po Trivium, Linkinpark a spousty dalších.. 

 

Zúčastnili jste se soutěže Československo má talent. Jaké jste z této soutěže měli pocit a co Vám dala do budoucna?

 Tak pocity jsme měli různé. Určitě jsme si vyzkoušeli ten showbiz tak, jak by jsme ho chtěli.. Byli jsme pořád spolu, pařba, jídlo, chlast a hraní… prostě paráda. Co nám to přineslo, to je záludnější otázka. Určitě osobně jsme každý prošli nějakým vývojem, který nás poznamenal a zase kousek pošoupl někam jinam myšlenkově. Co se týče kariéry je to sporné. Někdo nám to vyčítá a tvrdí, že jsme zradili underground, ke kterému jsme se mimochodem nikdy nehlásili, někdo zas, že o nás ani nechce ani slyšet a že jsme buzíci pro patnáctky, co na fesťácích nemají co dělat. Podle mě kdo má své vlastní uši a oči, tak toto nikdy nemůže tvrdit.. Nejvíc srandovní mi to příjde při pomyšlení na ty breakdowny… tohle že je pro patnáctky???

 

Z Vaší kapely odešel houslista Luigi. Plánujete ho nahradit? Přivítali byste v kapele ještě jiný hudební instrument než právě housle?

 Náhradu neplánujeme. Už tak 6 lidí bylo mnoho a naše hraní se občas přetvářelo v nekonečné hádky o všem. Střet názoru začínal být nevyhnutelný. Navíc smyčcové samply jsme v muzice měli dávno před Luigim, jednoduše v tom budeme pokračovat. Co se týče ostatních nástrojů, tak určitě nikoho nechceme na stálo. Teď jsme o to silnější, protože tomu všichni věříme, nikdo nás

 

Vyjádření Luigiho už jsme četli jak na Banzone, tak na Facebooku. Nás by ale zajímalo, jaké stanovisko jste vůči jeho rozhodnutí zaujali Vy? Nacházíte v jeho odchodu i jiné důvody než útěk před komplexem české hudební scény?

 Těžko říct. Do hlavy mu nevidíme. Nebudeme ničemu bránit, ani nikoho nutit. Prostě se rozhodl. Osobně si myslím, že tam i jiné důvody byly. Ale jsou to jen moje doměnky..

 

A co nové album? Plánujete něco pro své fanoušky? Přeci jen se to od Vás teď očekává víc než dřív.

 Jasně, plány jsou a na všem se tvrdě maká. Bohužel nám ještě stále visí na zdi jeden rest s názvem CD „The Universe“, které teda vyjde během června a už bude definitivně za náma. Dlouho jsme marnili čas vyhledáváním a jednáním s vydavatelstvími, které nakonec stejně neklaplo. Osobně jsem rád, že za tím vším uděláme velkou, tlustou čáru a vydáme si to sami. V dohledné době by jsme rádi vyplivli jen tak jeden singl bez Lugiho, aby bylo vidět, že kapela neumírá. Následně ještě nějaké klipy ke starému albu, ať je na co vzpomínat a pak hurá na druhou desku. Současně máme nachystaných už 7 songů na nové album, které bychom chtěli kompletovat na podzim a zimu.

 

Léto už je za rohem a s létem i festivaly. Je mezi Vašimi plány nějaký tutový favorit?

 Co se týče fesťáků, tak to letos není nic moc. Všechno jsme objeli loni a obecné pravidlo říká, že pokud nejsme leadři z toho našeho takříkajíc showbizu, tak se kapely dva roky po sobě neopakují. Za to se nám ale letos podaří vystoupit před Kabátem a to hned na několika akcích, za což jsme opravdu rádi.

 

Co byste ze svého plánu doporučili fanouškovi a čtenáři DWD.cz?

 No přece všechno … plánujeme taky nový web, který by měl sloužit k aktualitám a informacím jak ze „zákulisí“ kapely, tak takovým těm kdy se co a jak děje. Prozatím stačí sledovat Bandzone, nebo Facebook.

 

Díky za rozhovor

 

My děkujeme za zájem.. /SEGMENT/

 

Kapele děkuju za rozhovor a budeme se na Vás těšit s Vašimi dalšími novými úspěchy.