Máte poslední možnost zajít na živý koncert Charlie Straight a načerpat jejich energii!

Máte poslední možnost zajít na živý koncert Charlie Straight a načerpat jejich energii!

Charlie Straight, pro někoho bezvýznamná dvě slova, pro někoho 6 let plných zážitků a nezapomenutelných okamžiků. Těm, kteří kapelou žili určitě nějaká ta slzička ''ukápla'' a možná ještě ukápne. Pomalu se blíží možnost, kdy mohou fanoušci vidět poslední živé vystoupení ve složení Albert, Johny, Michal a Pavel. Poslední koncerz se uskuteční 26. listopadu v oblíbené brněnské Flédě. Ovšem, jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré. Tuto událost bychom neměli brát tak tragicky a spíše bychom se měli těšit co teď příjde!!

Jako malé rozloučení a poděkování můžeme brát jejich poslední singl a videoklip Crush on a Hooligan. Jeho režie se ujal zkušený Michal Kunes. Točil se hlavně v rodném městě Charlie Straight Třinci a na ostravských Bazalech.

Albert Černý o klipu:

Jsem rád, že jsme tenhle klip točili právě s Michalem Kunesem, je to režisér i kameraman v jednom, což jde prostě na výsledku poznat. Nejsem rozhodně Baníkovec, ale mám k tomu klubu i k chuligánství docela blízký a silný vztah.

Zajímavé je, že v téhle písničce hraje klávesista Michal Šupák na baskytaru a basista Honza Cienciala na elektrickou kytaru. Když dáte lidem do rukou jiné nástroje, začnou se vždycky dít nečekané věci.

Pokud vás stále zajímá důvod, proč se kluci rozešli, přečtěte si oficiální tiskové prohlášení níže.

Albert Černý, Jan Cienciala, Michal Šupák a Pavel Pilch spolu hrají od roku 2006, kdy se dali dohromady v třinecké hudebce. Všichni se shodují na tom, že mít kapelu je jako být v regulérním vztahu, kde však nejsou jen dva, ale čtyři lidi. To sebou samozřejmě přináší určité problémy. „Za těch sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech,“ vysvětluje baskytarista Cienciala. Zpěvák Černý dodává, že ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální, bylo zbytečné pokračovat stejnou cestou. „Podle mě by měl člověk dělat věci v životě na sto procent a nebát se změny,“ říká. Na jednom se však přece jenom členové Charlie Straight shodnou, a to že řešením situace by nebyla proměna složení kapely. „Hudba Charlie Straight je vyjádřením osobností každého z nás, hrát pod stejným jménem v jiném složení by jednoduše nebylo férové,“ upřesňuje Šupák. Ten by se jako výborný pianista rád začal věnovat skládání filmové hudby nebo svým vlastním skladbám. Počítá také s účastí na projektech jako Equals (Yemi Ad) nebo Emil a Jakub. O dalším koncertování mluví i Černý. „Budu psát písničky, zpívat a žít hudbou naplno, s bubeníkem Pavlem Pilchem už pracujeme na něčem novém,“ objasňuje zpěvák. Důležité je podle něj dělat věci, za kterými si budou jako muzikanti stát. „Možná bude celá tato situace pro veřejnost a naše fanoušky nepochopitelná, protože se nám zvlášť v poslední době začalo hodně dařit. Ale bylo by zbabělé nutit se do dalšího pokračování jen proto, že máme úspěch. To by už nebylo straight, ale spíš fake,“ uvažuje Cienciala.

Albert Černý: Jednou se na tiskové konferenci nějakého fotbalového klubu ptali novináři jednoho fotbalisty, co říká jeho současná manželka na to, že má na těle vytetované jméno své předchozí manželky. Jeho odpověď se mi hrozně líbila: "Manželce to vůbec nevadí. Říká, že to je součást mého života a ta žena v něm má svoje místo." Podobné pocity mám i z toho, co se děje v Charlie Straight. Byl bych nerad, aby si někdo myslel, že si nevážím toho, co jsme s Charlie Straight zažili, protože je to právě naopak.

Michal Šupák: Z toho, že spolu nebudeme hrát, nadšený nejsem. Na druhou stranu nám možná oddych, načerpání nových sil a získání většího odstupu může prospět. Nevěším hlavu, život jde dál a možná za nějaký čas si všichni zpětně řekneme, že to tak bylo správně.

Jan Cienciala: Sami nevíme, jak to všechno dopadne. Pokud spolu ale budeme zase hrát, určitě to nebude brzy. Věřím, že tohle všechno je příležitost k něčemu novému a dobrému. Osobně budu dál dělat to, co mě baví, ať už je to hudba, nebo něco jiného, co mi vleze do cesty.

Pavel Pilch: Jako v každém vztahu je nutné, abychom se navzájem tolerovali a snažili se chápat. To se nám momentálně moc nedaří. Takže bych to shrnul jednoduše: Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

TZ - Charlie Straight

 

Brno - Fléda

26. 11 . 2013

20:00 h